• Gratis Retour
 • Veilig Winkelen
 • Al binnen 1 tot 2 werkdagen in huis!

9.5Bekijk onze beoordelingen!

Tijdelijk: Extra Lang Retourtermijn van 30 Dagen

  Blogger - 19 / May / 2020

  Mondkapjes Helpdesk

  Mondkapjes, verplicht in het openbaar vervoer en prettig in de supermarkt. Alles over de mondkapjes die wij verkopen en het gebruik ervan leest u in deze blog.

  Mondkapjes Helpdesk
  INSPIRATIE & INFORMATIE

  Bent u opzoek naar onze mondkapjes? Klik hier!

  Hoezo Mondkapjes?

  Het coronavirus verspreid zich door kleine druppeltjes die door hoesten, proesten, niezen, praten en zelfs ademen in de lucht komen. Daarom leven we al een paar maanden op 1,5 meter afstand van elkaar. Vanaf 1 juni zijn mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht omdat 1,5 meter afstand houden in de trein, tram of bus haast onmogelijk is. U heeft het misschien al zelf ervaren, maar die 1,5 meter afstand houden lijkt ook nog niet zo makkelijk in de gangpaden van de supermarkt of op de rit er naartoe. Een mondkapje kan daarom zeker van pas komen. Zo beschermt u uzelf tegen COVID-19 maar zorgen we samen ook dat het virus zich niet zo snel meer zal verspreiden.

  De mondkapjes die verplicht zijn in het openbaar vervoer zijn zogenoemde niet-medische mondkapjes. Deze mondkapjes hebben andere veiligheidseisen dan die worden gesteld voor de zorg. Aan welke eisen moet zo'n niet-medisch mondkapje voldoen?  Ze moeten in ieder geval over de neus en mond kunnen, echter is dat geen eis. Er worden door het RIVM geen veiligheidseisen aan zo'n mondkapje gesteld. Wel zijn er op het internet een hoop onderzoeken en adviezen te vinden omtrent deze doe-het-zelf mondkapjes.

  De Mondkapjes van Hoffmans Mode

  Samen met een van onze leveranciers hebben we deze mondkapjes ontworpen. Uit alle adviezen en onderzoeken die op het internet te vinden zijn, komen er twee aspecten naar voren die het mondkapje zo beschermend mogelijk maken, namelijk: Of het kapje wel goed aansluit op het gezicht en van welk materiaal het mondkapje gemaakt is.

  De mondkapjes die wij verkopen zijn gemaakt volgens het patroon dat door de rijksoverheid geadviseerd wordt. Dat is een rechthoekig model, dat uitgetrokken kan worden over neus en mond door de plooien in de stof, het masker bestaat uit twee lagen stof en bevat een kleine opening waar een filter in gestopt kan worden. Het sluit niet zo perfect aan als een medisch mondmasker, maar is in ieder geval zo groot te maken dat de druppeltjes minder makkelijk ingeademd kunnen worden. 

  Dan de kwaliteit. Stoffen waar zo doorheen gekeken kan worden zullen minder goed beschermen tegen kleine druppeltjes. Uit onderzoek is gebleken dat je door het gebruik van verschillende stoffen verschillende druppeltjes tegen houdt. Zo zal bijvoorbeeld katoen of viscose grote druppeltjes tegenhouden en is chiffon fijn genoeg om kleine druppeltjes op te vangen. Maar daar is nog niet alles mee opgelost, door de duur dat er in een mondkapje geademd wordt, zal het mondkapje vochtig worden. Katoen neemt vocht snel op waardoor het snel nat wordt, daarom zijn onze mondkapjes 50% viscose en 50% chiffon. 

  Waar niet veel informatie over te vinden is, maar waar wij wel aan gedacht hebben is de verf die gebruik wordt om een mondkapje op te leuken. De stoffen die gebruikt zijn hebben een eco-certificaat. Dat houdt in dat de verf die gebruikt is op de stoffen niet slecht zijn voor onze gezondheid! Want dat is tenslotte waar we een mondkapje voor bedoeld is.

  Natuurlijk zijn er op straat al een hoop papieren mondkapjes te zien die als veilig worden beschouwd. Maar wij vinden dat bescherming van onszelf niet ten kosten hoeft te gaan van de wereld waar we op leven. Daarom verkopen wij een duurzaam alternatief dat na eindeloos wassen nog steeds hetzelfde zal zijn. Daarnaast zijn onze mondkapjes op een eerlijke manier gemaakt in België. 

   

  Hoe moet een mondkapje gebruikt worden?

  • Was voor het opzetten én na het afzetten van het niet-medische mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep.
  • Raak tijdens het op- en afzetten alleen het elastiek aan.
  • Zorg dat je mond, neus en kin goed bedekt zijn en raak het daarna niet meer aan. • Draag het niet-medische mondkapje maximaal 3 uur per keer.
  • Bewaar een schoon of gebruikt mondkapje apart van elkaar in een afgesloten zakje of bakje. • Was het niet-medisch mondkapje na ieder gebruik op 60 °C op een volledig wasprogramma. Was alleen met wasmiddel, voeg geen wasverzachter toe.
  • Was je handen nadat je het niet-medische mondkapje in de wasmachine hebt gestopt.
  • Gebruik voor iedere enkele rit met het openbaar vervoer een schoon mondkapje.

  Wat voor filter kan er in het mondkapje?

  Een filter klinkt heel spannend, dat is het niet. Een filter kan namelijk een stukje keukenpapier, koffiefilter of stofzuigerzak zijn. Gelukkig hebben we dat meestal allemaal wel in huis.

   

  Tot Slot

  De mondkapjes die verplicht worden in het openbaar vervoer zijn geen volledige bescherming tegen het coronavirus. Net als onze mondkapjes, ze helpen wel verspreiding van het virus sterk te voorkomen. Nog altijd moeten we onze handen blijven wassen, afstand houden van elkaar en zoveel mogelijk thuis blijven. Maar mocht u toch de deur uit moeten voor een boodschap, dan kan dat vanaf nu iets veiliger met een mondkapje van Hoffmans Mode. Behoort u tot de risicogroep? Doe dan altijd extra voorzichtig! We zijn zuinig op u.

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Mondkapjes Helpdesk
   19 / May / 2020

   Blogger - 19 / May / 2020

   Mondkapjes Helpdesk

  • Specialist in Damesmode voor Plussers
   02 / May / 2020

   Blogger - 19 / May / 2020

   Specialist in Damesmode voor Plussers

  • Ruilen of Retourneren?
   10 / Apr / 2020

   Blogger - 19 / May / 2020

   Ruilen of Retourneren?

  • Eerste Hulp Bij Online Winkelen!
   14 / Mar / 2020

   Blogger - 19 / May / 2020

   Eerste Hulp Bij Online Winkelen!

  • Victoria Stretch: Uw Favoriete Pantalon met Elastiek
   08 / Mar / 2020

   Blogger - 19 / May / 2020

   Victoria Stretch: Uw Favoriete Pantalon met Elastiek

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »